Vruchtbare Kringloop Noord Nederland draait nu een jaar. Wat heeft deelname aan dit project de noordelijke melkveehouders opgeleverd? Op welke wijze kunnen we onze meststoffen en veevoeders efficiënter omzetten in gewas en melk? Hebben we betere producties met minder verliezen gerealiseerd?

Op donderdagmiddag 7 september organiseert Vruchtbare Kringloop Noord Nederland een kennisdeelmiddag. Tijdens deze bijeenkomst staan ervaringen met KringloopWijzers, beweiding en de organisatorische kant en planning van het komende  projectjaar centraal. We nodigen u graag uit voor de kennisdeelmiddag op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Datum en tijd:         Donderdag 7 september van 13.30 uur – 17.30 uur
Locatie:                   Dairy Campus, Boksumerdyk 11, 9084 AA Leeuwarden

Programma

13:15 – 13.30 uur Ontvangst met koffie/thee
13.30 – 13.40 uur Welkom en korte terugblik op het eerste jaar van het project Vruchtbare Kringloop Noord Nederland en hoe ziet het programma er verder uit? (door Willem van Weperen – projectleider VKNN)
13:40 – 14:10 uur Presentatie analyse kringloopcijfers 2016 van deelnemers VKNN: Wat valt op en aan welke knoppen kunt u als melkveehouder draaien om de resultaten te verbeteren (door Gerjan Hilhorst – onderzoeker bij WUR. Gerjan verzorgt de analyse van de KringloopWijzers van VKNN-deelnemers.)
14:10 – 15:00 uur Discussie
15:00 – 16:15 uur

 

Beweiding en goed scoren met de KringloopWijzer geen probleem! (door weidecoach Bert Philipsen- Projectleider Wageningen UR Livestock Research, specialist Duurzame melkveehouderij en weidegang)
16:15 – 16:20 uur Afsluiting
16:20 – 17:30 uur Mogelijkheid voor rondleiding Dairy Campus. Wilt u op het aanmeldformulier aangeven of u ook de rondleiding wilt bijwonen?

Aanmelden

In verband met de organisatie ontvangen we graag uw aanmelding voor de kennisdeelmiddag. Dat kan op dit formulier.

Vruchtbare Kringloop Noord Nederland

Werken aan de toekomst. Dat is wat we binnen Vruchtbare Kringloop Noord Nederland doen. Werken aan de toekomst van onze melkveebedrijven en de toekomst van de sector. We gaan zelf aan het roer staan. We zorgen voor schoon grond- en oppervlaktewater én versterken onze bedrijven. Winst voor het milieu én winst voor de veehouder.